יום שבת, 8 באוקטובר 2016

מרכז ג'ו אלון מזמין הורים וילדים להנות  
ממוזיאון יחיד מסוגו בארץ לתרבות הבדואים. 
 המרכז ג'ו אלון – כוכבי המדבר 
הוקם לפני למעלה מ-40 שנים. המרכז יושב בינות העצים של יער להב ומהווה עוגן היסטורי, תרבותי, תיירותי, סביבתי וחינוכי בנגב. המרכז משמש כעוגן לאמון הדדי, שותפות ומנהיגות בדואית ואזורית וכ"מפגש בין קהילות" ומחובר לערכי המועצה האזורית בני שמעון כ"קהילה של קהילות".
מאת:רותה דנינו

תוכנו של המרכז, כמו גם מיקומו הגיאוגרפי, מבטאים ומקדמים הבנה ודו-קיום, הן בין הדתות והתרבויות השונות, והן בין האדם וסביבתו.
במרכז מוזיאון יחיד מסוגו בארץ לתרבות הבדואים. המוזאון אוסף, משמר מנחיל ומתעד את אורח החיים המסורתי והתרבות הבדואית אשר הולכת ומשתנה המוזאון כולל גם אוהל אירוח ואוהל האישה ('המחראם') ששניהם משמשים כמוזאון חי הממחיש איך האוהל התנהל בשנים עברו.

במקום גינת תבלינים יפיפייה ובה צמחי תבלין ארצישראלים וצמחים מיוחדים ששימשו את האוכלוסייה המקומית, חזיון אור קול, גלריה עם תצוגות אומנים מתחלפים ואירועים תרבות ותיירות שונים שמשולבים עם אתרים נוספים באזור וביער להב.
המוזיאון והמרכז מקבל מבקרים וקבוצות לתוכניות שונות ומגוונות.
מדי שנה מבקרים במרכז עשרות אלפי מבקרים ומאז הקמתו ביקרו במקום מעל למיליון מבקרים.
הארגון שמנהל את המרכז הינו עמותת מכון רימון אשר הינה עמותה עירונית ללא מטרות רווח בבעלות המועצה האזורית בני שמעון. העמותה הוקמה במטרה לנהל את מרכז ג'ו אלון וכל הכנסותיה מיועדות להמשך הפעילות החברתית, חינוכית, תיירותית ותרבותית של המרכז. 
עקרונות מנחים ומפגש בין קהילות
הנגב מתאפיין במארג תרבותי מגוון, צבעוני ומרתק המזמן לנו מפגשים בין קצוות, בין אנשים ובין רעיונות. מועצה אזורי בני שמעון חרתה על דגלה לנסות להפגיש וליצור חיבורים בין הקהילות השונות של הנגב ובכך ליצור חברה שלמה ובריאה שמתגברת על הפערים והקוטביות. התפיסה של  מרכז גו' אלון – כוכבי המדבר מתייחסת לכך שחברה משותפת היא יותר מחיים משותפים. לשם כך המרכז הגדיר את ערכים מנחים של:
        מפגש בין קהילות כמוטו המנחה את המרכז. אנחנו מאמינים ביכולת שלנו ליצור חיבורים בעזרת המוזיאון על חלקיו השונים ובעזרת תוכניות מיחדות שמביאות למפגשים אמיתיים בין אנשים שונים.

        לקיחת אחריות ומנהיגות אישית וקהילתית של הקהילות לקידום הנגב והחברה הישראלית, שמירה על המסורת הבדואית, למידתה והבנתה. 
        בעלות משותפת, על המרחב המשותף והפעילויות השונות (כגון המוזיאון הבדואי ועוד),
באופן היוצר תחושת שייכות ובעלות לכל המעורבים
        תפיסה של קיימות וכבוד בין האדם לסביבה כערך אשר מייצר מרחב לחברה טובה יותר. 

המרכז פועל הלכה למעשה ומקיים את העקרונות המנחים ובמרכז עובד צוות הפועל "עם הנשמה" מתוך איכות, מצויינות, שירותיות, יעילות ושקיפות. בדואים ויהודים, חברי קיבוץ ועירוניים, דתיים וחילונים, המהווים מיקרוקוסמוס אנושי ורב תרבותי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה