יום שישי, 9 בספטמבר 2016

 רגע מתוק של שוקולד עלית
מתכון להכנת לחמניות במילוי שוקולד לבית הספר באדיבות רגע מתוק של עלית.

כמות: 12-15 יחידות | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה: 3 שעות

מאת:רותה דנינו
חומרים לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) שמן
1 ביצה
L

1/2 כפית מלח

למילוי:

200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה

להברשה:

ביצה טרופה

לקישוט:

שומשום

אופן ההכנה:
1.      בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, שמן, ביצה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2.      מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3.      מילוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
4.      מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
5.      מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
6.      על משטח מקומח מחלקים את הבצק התפוח ל-12-15 יחידות.
7.      מרדדים כל חלק למלבן קטן, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה סביב עצמה (צורת שבלול) ומניחים את הלחמניות המעוצבות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8.      מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
9.      מחממים תנור ל-170 מעלות.
10.  מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ומפזרים שומשום.
11.  אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
12.  מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים ושדרוגים:
         במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
         במקום שומשום אפשר לקשט את הלחמניות בפרג, אגוזים קצוצים, קוקוס וכו'.

צילומים באדיבות נטלי לוין ורגע מתוק של עלית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה