מתכון להכנה עבור יינות ביתן - קציצות קרפיון מטוגנות עם ויניגרט ועשבי תיבול .
בניצוחו של צרלי פדידה,
שף ויועץ קולינרי
יינות ביתן.
מאת:רותה דנינו
מצרכים עבור 4
מנות
מצרכים עבור מסה
של הדגים:
2
פילה קרפיון במשקל 500
גרם לאחר ניקיון אדרות ,
קשקשים טחון יש לבקש מהדייג
6
כפות קמח
2
ביצים
2
כפות פירורי לחם
2 כפות
כוסברה קצוצה
2
כפות פטרוזיליה
תבלינים
פלפל, מלח ומעט פלפל
שטה גרוס
6
כפות שמן קנולה לטיגון הדגים
מצרכים לרוטב :
2
בצל סגול חתוכים קלופים
וחתוכים לרצועות
4
שני שום קלופות ופרוסות
בסכין
1
כפית קמח לעיבוי הרוטב
½ כוס חומץ
½
כפית סוכר
מלח לפי הטעם
1
פלפל אדום חתוך לרצועות
דקות
1
כוס מים
2 כפות
כוסברה קצוצה
2
כפות פטרוזיליה
½
כפית כורכום
אופן הכנת
קציצות הדג :
1.
מעבירים
דג קרפיון טחון לקערת ערבוב ומוסיפים פטרוזיליה , כוסברה , ביצים , פירורי לחם
ותבלינים.
2.
מערבבים
היטב ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות
3.
מקמחים
את הקציצות משתי הצדדים.
4.
ממלאים
מחבת עם מעט שמן וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב משתי הצדדים
5.
מעבירים
את הקציצות לנייר סופג ומתחילים בהכנת הרוטב באותה מחבת
אופן הכנת הרוטב :
אל
המחבת מוסיפים בצל ומטגנים ל 4 דקות או עד שהבצל הופך זהוב ומיד מוסיפים פרוסות
שום והקמח , מערבבים היטב עד שהקמח מתמוסס ומיד מוסיפים את שאר המרכיבים, חומץ ,
מים , כוסברה , פטרוזיליה מלח וכורכום , מערבבים היטב ומביאים לרתיחת הרוטב
כשהרוטב
רותח מוסיפים את הקציצות שטיגנו קודם אל הרוטב ומבשלים למשך כ 20 דקות על להבה
נמוכה יש מקשטים את המנה עם רצועות פלפל שחתכנו קודם.
יש
אפשרות להגיש חם או קר
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה