יום ראשון, 25 בספטמבר 2016


 מתכון מיוחד להכנת אטריות מוקפצות עם טונה וירקות בנוסח תאילנדי להגשה כמנה ראשונה לחג. 

המתכון באדיבות אולגה טוכשר 

"המרכיב הסודי"  לפסיפיקו  
תטעם, תבין מותג טונה חדש בישראל.

מאת:רותה דנינו
אטריות מוקפצות עם טונה וירקות בנוסח תאילנדי

חומרים ל- 3-4 מנות:

2 קופסאות טונה בשמן, מסוננת ומפוררת לחתיכות
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות
4 שיני שום, חתוכות
½ כף ג'ינג'ר, מגורר (אופציונלי)
1 גזר, מגורר גס או חתוך דק
½ פלפל גמבה, חתוך לרצועות
שמן לטיגון
3 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן שומשום
1 כף סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
1 חבילת אטריות
בצל ירוק ובוטנים קצוצים להגשה

אופן הכנה:

1.      מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים.
2.      מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בצל, שום וג'ינג'ר במשך כמה דקות. מוסיפים גזר ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ- 5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.
3.      מוסיפים סויה, רוטב צ'ילי, שמן שומשום, שומשום, סילאן ומלח ופלפל (אם יש צורך) ומערבבים היטב.
4.      מוסיפים את האטריות המסוננות וטונה, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.
5.      מניחים את המנה בצלחת, מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים.
צילום יחצ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה