מתכון חגיגי וטעים במיוחד להכנת קציצות דגים עם זיתים סורים פלפלים וכוסברה.
בניצוחו של צ'רלי פדידה, שף ויועץ
קולינרי יינות ביתן
מאת:רותה דנינו
מתכון ל 6 סועדים
מצרכים
לקציצות :
250 ג' דג נסיכת הנילוס
או כל דג שאוהבים
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
מצרכים
לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
½ קופסה של זיתים סורים
מגולענים ומבושלים מראש
עם מעט כורכום כדי שיוציאו
את טעמם המר.
תבלינים עבור הרוטב:
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כוס שמן מעורבבת
עם 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן
הכנת הקציצות :
משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את
ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ( קרים ) ומיבשים בנייר סופג
טוחנים את נתח הדג
במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח
מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה
אחידה , מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .
אופן
הכנת הרוטב ובישול הקציצות :
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5
ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש
כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות ,
ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים ,
מוסיפים את התבלינים עבור הרוטב
מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את
הרוטב , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות
הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה