מתכון לאוזני המן מבצק פריך
העוגייה הכי מבוקשת בחג הפורים היא אוזן ההמן הקלאסית במלית פרג שעטופה בבצק פריך. הפעם בחרתי בבצק מעודן עם אבקת סוכר, כך שאוזן ההמן "תימס בפה". מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
200 גרם חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 שקית א. אפייה (5 גרם)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
2. מוסיפים את הביתה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך
חצי דקה.
3. לאחר מכן, מוסיפים את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק חלק ואחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מרכיבים למלית פרג:
1/4 1 כוסות סוכר (200 גרם)
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
50 גרם חמאה
גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב, חמאה והסוכר עד סף הרתיחה.
מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים דקה ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את הפרג, גרידת הלימון ומערבבים היטב.
3. מצננים ומכסים בניילון.
1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 6 ס"מ.
2. את המילוי מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים. משאירים פתח במרכז שדרכו רואים את המלית בפרג.
3. אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.
4. בודקים א' סוכר ושומרים בצנצנת כשבועיים.
טיפ:
חשוב להשאיר במרכז האוזן המן פתח קטן על
מנת שבמהלך האפייה הבצק לא ייסדק.
צילום- דן לב , צילום- דן פרץ וצילום- זהר שטרית
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה