יום שבת, 17 בפברואר 2018

קונדיטוריית שמו. מנדבת מתכון מנצח לאוזני המן במילוי פרג, ולא צריך לצאת מהבית. כדי לחגוג את חג פורים וליהנות עם הילדים. מאת:רותה דנינו


מתכון לאוזני המן מבצק פריך 

במילוי פרג באדיבות קונדיטוריית שמו.
העוגייה הכי מבוקשת בחג הפורים היא אוזן ההמן הקלאסית במלית פרג שעטופה בבצק פריך. הפעם בחרתי בבצק מעודן עם אבקת סוכר, כך שאוזן ההמן "תימס בפה". מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מרכיבים לבצק פריך:
1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
200 גרם חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 שקית א. אפייה (5 גרם)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1.   במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
2.  מוסיפים את הביתה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך
    חצי דקה.
3.   לאחר מכן, מוסיפים את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק חלק ואחיד.
4.   עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מרכיבים למלית פרג:

3 כוסות פרג, טחון טרי (270 גרם)
1/4 1 כוסות סוכר (200 גרם)
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
50 גרם חמאה
גרידה מחצי לימון

אופן ההכנה:

1.  מחממים את החלב, חמאה והסוכר עד סף הרתיחה.
    מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים דקה ומסירים מהאש.
2.     מוסיפים את הפרג, גרידת הלימון ומערבבים היטב.
3.      מצננים ומכסים בניילון.
אופן עריכת אוזני ההמן:

1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 6 ס"מ.
2. את המילוי מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים. משאירים פתח במרכז שדרכו רואים את המלית בפרג.
3.    אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.
4.    בודקים א' סוכר ושומרים בצנצנת כשבועיים.

טיפ:
חשוב להשאיר במרכז האוזן המן פתח קטן על
 מנת שבמהלך האפייה הבצק לא ייסדק.

צילום- דן לב , צילום- דן פרץ וצילום- זהר שטרית
בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה