יום שבת, 17 בספטמבר 2016



מתכון חגיגי וטעים במיוחד להכנת קציצות דגים עם זיתים סורים פלפלים וכוסברה.

בניצוחו של צ'רלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מאת:רותה דנינו


מתכון ל 6 סועדים 

מצרכים לקציצות :
250 ג' דג נסיכת הנילוס 
או כל דג שאוהבים  
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח 
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
מצרכים לרוטב : 
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
 ½ קופסה של זיתים סורים 
מגולענים ומבושלים מראש 
עם מעט כורכום כדי שיוציאו 
את טעמם המר. 
תבלינים עבור הרוטב:
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כוס שמן מעורבבת 
עם 1 כפית פפריקה מתוקה 
אופן הכנת הקציצות :

משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ( קרים ) ומיבשים בנייר סופג
טוחנים את  נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה  ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .
אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות : 
 
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות ,
ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים את התבלינים עבור הרוטב
מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב  , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .
ממומלץ לאכול עם חלה טרייה 
צילום CF ART.jpeg

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה