יום שבת, 28 בינואר 2017

רגע מתוק של עלית מגישים ליום הכי מאוהב בשנה: מתכוני וולנטיין שוקולדים, 
מאוהבים ומתוקים במיוחד
מתכון להכנת נשיקות בציפוי שוקולד!

מאת:רותה דנינו
אם יש לכם חלבונים מיותמים במקרר – זה הזמן להכין מהם 
נשיקות קלילות ואווריריות בציפוי שוקולד מריר. האפייה אמנם לוקחת זמן, אבל העבודה נטו מהירה וקלה מאוד, והתוצאה
 הסופית מתוקה ומענגת במיוחד. שווה לנסות!
כמות: 50-60 מיני נשיקות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: 
יותר מ-3 שעות
לנשיקות:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית קורנפלור

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
· מחממים תנור ל-80 מעלות.
· בקערת מיקסר שמים חלבונים ומלח ומקציפים במהירות
 בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
· מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה, 
תוך כדי הקצפה.
·  ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 10 דקות עד 
שמתקבל מרנג יציב מאוד.
· לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים 
עד שהוא נטמע במרנג.
· מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים נשיקות קטנות במרווחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
· אופים את הנשיקות במשך 3-4 שעות או עד שהן קשות לחלוטין ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
· מצננים בטמפרטורת החדר.
· ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות וממסים במיקרוגל 
או על בן מארי.
· מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים 
פסים דקים על גבי הנשיקות המוכנות.
· מגישים מיד.
טיפים ושדרוגים:
· שומרים את הנשיקות בקופסה אטומה במקפיא.
· אפשר לצפות את הנשיקות בשוקולד חלב או לבן במקום המריר.

· חשוב להקפיד שהחלבונים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
**צילומים באדיבות רגע מתוק של שוקולד עלית ונטלי לוין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה