יום שבת, 28 בינואר 2017

רגע מתוק של עלית מציגים ליום הכי מאוהב בשנה: מתכוני וולנטיין שוקולדים, מאוהבים 
ומתוקים במיוחד
פאי תותים ושוקולד לבן ללא אפייה
כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ | זמן הכנה כולל: שעתיים | רמת קושי: קל
מתכון להכנת לקלתית ביסקוויטים
מאת:רותה דנינו
250 גרם ביסקוויטים
125 גרם חמאה מומסת
למלית שוקולד לבן ווניל:
250 גרם שוקולד לבן
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לקצפת:
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית אבקת סוכר

לקישוט:
200-250 גרם תותים
אופן ההכנה:
1. קלתית ביסקוויטים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
2. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת
במרקם שמזכיר חול רטוב.
3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות 
בעזרת הידיים. חשוב להדק היטב כדי שהקלתית תישאר יציבה.
4. מצננים את הקלתית במקפיא במשך 1/2 שעה.
5. מלית שוקולד לבן ווניל: שוברים את השוקולד לקוביות
 ושמים בקערה.
6. מוסיפים שמנת מתוקה, וניל ומלח וממיסים יחד במיקרוגל
 או על בן מארי.
7. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.
8. יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית הקרה ומיישרים. צריכה להיווצר שכבה די דקה וזה בסדר. מצננים כ-15 דקות במקרר.
9. קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
10. מעבירים את הקצפת על גבי שכבה השוקולד הלבן ומשטחים בעזרת כף.
11. מנקים את התותים ומסירים את הגבעול. חותכים כל תות 
לפרוסות דקות.
12. מסדרים את פרוסות התותים בצורה מניפה צפופה על גבי הקצפת.
טיפים ושדרוגים:
· גרסה לפסח: במקום ביסקוויטים משתמשים בעוגיות יין טחונות באותה כמות.
· במקום תותים אפשר להשתמש בפירות יער טריים בעונה או בכל 
פרי אחר שאוהבים. אפשר לשלב בין פירות שונים וליצור טארט פירות.
· שומרים את הטארט במקרר עד 2-3 ימים בקופסה סגורה. 
צילומים באדיבות רגע מתוק של שוקולד עלית ונטלי לוין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה