יום שבת, 16 בספטמבר 2017

מתכונים מנצחים בניצוחו של השף צ'רלי פדידה לחג. מאת:רותה דנינו


 2 מתכונים לשידרוג שולחן החג בניצוחו 

של השף צ'רלי פדידה.

נסו מתכונים חדשים מוצלחים וטעימים 
שיגוונו לכם את שולחן החג עם מנות 
מוצלחות ומגוונות במיוחד...

עם המתכונים של המאסטרו פדידה
 תוכלו להפתיע את האורחים
 ומשפחה ולקבל מחמאות

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דק!

מתכון להכנה בניצוחו של  צ'רלי פדידה,

שף ויועץ קולינרי,

מצרכים:  

500 גרם קמח רב תכליתי
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
10 גרם אבקת אפיה
20 גרם סוכר
40 מ"ל ערק
200 מ"ל מים
שמן לטיגון עמוק
סוכר  

הוראות הכנה:

מנפים קמח ואבקת אפיה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים
 והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך.

מתפיחים כ 30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל 30 דקות. יוצרים את הצורות 
הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/בסיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק 
של מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים) מגישים מיד.


ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כגון- דבש, סילאן,
שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד- כיד הדמיון.

קציצות סלמון עם הרבה נענע בציפוי 
פיסטוק טחון על קרם סלק אדום!

מצרכים עבור כ 4 קציצות,

200 גרם   סלמון טרי ללא עור ואדרות  קצוץ דק או טחון
1  כף בצל סגול קצוץ דק
1  כף עירית קצוצה
2 כפות פירורי לחם יפני
100 גרם  פיסטוקים טחונים
חצי ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם
6 כפות שמן לטיגון

מצרכים עבור קרם סלק

1 ראש סלק אדום מבושל וקלוף חתוך לקוביות
3 כפות חומץ
1 כף דבש
1 כף קרם טופו או גבינת טופו ( לא חייב )
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת קרם סלק

מכניסים למעבד מזון סלק, דבש, סוכר, חומץ, 
טופו , מלח ,פלפל וטוחנים עד למרקם חלק.

אופן הכנת הקציצות

  1. אל הקערה מוסיפים סלמון טחון , ביצה , עשבי תיבול , בצל , מלח , 
  2. פלפל ומערבבים.
  3. מערבבים פיסטוקים ופירורי לחם בצלחת ומניחים בצד.
  4. יוצרים קציצות בעזרת כפות הידיים ומניחים על גבי צלחת כאשר 
  5. יש פיסטוקים ופירורי לחם בתוכה , מהדקים את הפיסטוקים על 
  6. גבי הקציצה ומניחים בצד
  7. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב ויפה.

  1. צילום יחצ
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה