יום שבת, 16 בדצמבר 2017

מתכון למרק מפנק ומיוחד שיחמם לכם את החורף בניצוחו של השף מור כהן מסעדת הרברט סמואל ריץ קרלטון, הרצליה מאת:רותה דנינו

השף מור כהן למסעדת הרברט סמואל
 ריץ קרלטון, הרצליה 
מציע מתכון חורפי למרק חצילים
גירסה אחרת לקלאסיקה הישראלית
של חצילים עם טחינה!!!!
גירסה חורפית לקלאסיקה ישראלית. חציל וטחינה באופן קצת שונה. מרק חצילים קרמי מוגש עם קציפת טחינה.....

מרכיבים:
בצל לבן קלוף, חצוי ופרוס
כרישה, חלקה הלבן בלבד ופרוסה דק
שיני שום פרוסות
ענפי טימין, מפורדים לעלים
כוס שעועית לבנה מבושלת
כוס יין לבן יבש
חצילים שרופים על אש גלויה, ללא הקליפה
כפות שמן זית
1.5 ליטר מים
מלח, לפי טעם

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל והכרישה. 
בוזקים מעל מעט מלח ומערבבים היטב. הכרישה והבצל יתחילו להזיע ולהפריש נוזלים.
מנמיכים את האש וממשיכים לאדות את הבצלים ומערבבים לעיתים קרובות עד שכל הנוזלים מתאדים ונותר רק בצלים ושמן.
מוסיפים את השום והטימין ומאדים כ2 דקות נוספות.
מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומצמצמים את היין עד לשליש מכמותו המקורית.
מוסיפים את החצילים והמים, מגבירים שוב את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ25 דקות.
טוחנים את המרק היטב בבלנדר. טועמים ומוספים מלח לפי הטעם  מגישים חם עם
 מעט טחינה מעל.

צילום: יונתן בן חיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה