במיוחד לחנוכה:
מתכון
להכנת סופגניות מולשמות
לחנוכה בניצוחו של
שף יגיל יצחקוב ל'סולתם'
רוצים להכין
סופגניות ממכרות שנחטפות ברגע? הבאנו לכם מתכון שבזכותו חג החנוכה מעולם לא יהיה
טעים יותר. נא להפשיל שרוולים!!!
מצרכים:
20 גרם שמרים
יבשים (2 כפות)
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס ברנדי
כפית מלח
כ- 700 מ"ל
מים פושרים
סוכר או אבקת
סוכר לקישוט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את
השמרים ואת הסוכר ומערבבים עם מטרפה.
מוסיפים את הביצים, את הברנדי ואת המים הפושרים ונותנים ערבוב טוב עם הידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד, דביק אבל ללא גושים. - מניחים להתפחה של כשעה בסביבה חמימה. כעבור
שעה נותנים עיבוד נוסף לבצק ומחכים עוד כחצי שעה.
- מחממים את השמן לחום של 180-170 מעלות,
מרטיבים מעט את הידיים במים ובוצעים מהבצק כדור בגודל של כדור טניס, יוצרים
חור באמצע ומכניסים לשמן הרותח.
- נותנים הזהבה מצד אחד, הופכים לצד שני, מעבירים לנייר סופג ומשם לצלחת עם הסוכר או לצלחת הגשה שעליה מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם מאוד.
המתכון מתוך ספרו החדש
של יגיל יצחקוב
שנכתב בימים אלה
יגיל יצחקוב,"השף
מכרמי יוסף" ל"סולתם"
צילום יח"צ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה