יום חמישי, 3 באוגוסט 2017

מתכון להכנת עוגיות שוקולד ושיבולת שועל ללא אפייה. מאת:רותה דנינו


לא צריך להפעיל תנור – עוגיות שוקולד
 ושיבולת שועל קלות להכנה, מהירות 
ומושלמות להכנה בחופש הגדול
 עם הילדים.

כמות: 20 עוגיות | רמת קושי: קל |
זמן הכנה כולל: שעה
מצרכים:
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
150 גרם (כוס וחצי) שיבולת שועל
100 גרם שוקולד חלב קצוץ

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
·         בסיר שמים סוכר, חמאה, אבקת קקאו וחלב ומבשלים על להבה
      בינונית עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה.
·         מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים היטב.
·         מצננים את התערובת במקרר במשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.
·         מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים.
·         יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומניחים על תבנית.
·         מקפיאים את העוגיות במשך כשעה להתייצבות.
·         מקשטים בשוקולד לבן מומס (לא חובה, אבל מוסיף).
טיפים:
·         שומרים את העוגיות בכלי סגור במקרר עד שבוע.
·         במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן.

·         גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים במרגרינה ובמקום חלב בחלב סויה באותה כמות.
מתכונים וצילומים באדיבות: רגע מתוק של שוקולד 
פרה, עלית ונטלי לוין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה