יום שבת, 28 בינואר 2017

רגע מתוק של עלית מצעים ליום הכי 
מאוהב בשנה: 
מתכוני וולנטיין שוקולדים, 
מאוהבים ומתוקים במיוחד
מתכון להכנת לבבות סנדוויץ' שוקולד במילוי ריבה!

מאת:רותה דנינו
הפינוק המושלם לבן או בת הזוג בולנטיינס– עוגיות שוקולד 
בצורת לבבות במילוי ריבה עם קישוט שוקולד לבן. 
הדרך הכי טעימה להראות שאוהבים
כמות: 25 סנדוויצ'ים | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה: שעתיים
לעוגיות:
180 גרם (כוס ורבע) קמח
30 גרם (3 כפות) קקאו
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה M

למילוי:
ריבת תות או פטל חלקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
· עוגיות: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קקאו, 
שוקולד מריר ואבקת סוכר וטוחנים יחד עד שמתקבלת אבקה 
דקה ושוקולדית.
· מוסיפים חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
· מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
· מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה.
· על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים לבבות. למחצית מהלבבות מוציאים עיגול קטן מהמרכז באמצעות פקק קטן או צנתר.
· שמים את הלבבות על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
· מחממים תנור ל-170 מעלות.
· אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות או עד שהן יציבות למגע.
· מצננים לחלוטין.
· בעזרת כפית שמים מעט ריבה על כל עוגיה ללא חור וסוגרים עם עוגיה עם חור.
· קישוט: ממלאים שק זילוף קטן בשוקולד לבן מומס ומזלפים על גבי העוגיות.
·מגישים מיד.
טיפים ושדרוגים:
·  שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד 4-5 ימים.
· אם רוצים – אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה עד 
חודש, אך מומלץ להוסיף את קישוט השוקולד המומס לפני ההגשה.

· במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
**צילומים באדיבות רגע מתוק של שוקולד עלית ונטלי לוין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה