רגע מתוק של עלית מצעים ליום הכי
מאוהב בשנה:
מתכוני וולנטיין שוקולדים,
מאוהבים ומתוקים במיוחד
מתכון להכנת לבבות סנדוויץ' שוקולד במילוי ריבה!
מאת:רותה דנינו
הפינוק המושלם לבן או בת הזוג בולנטיינס– עוגיות שוקולד
בצורת לבבות
במילוי ריבה עם קישוט שוקולד לבן.
הדרך הכי טעימה להראות שאוהבים
כמות: 25 סנדוויצ'ים | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה: שעתיים
לעוגיות:
180 גרם (כוס ורבע) קמח
30 גרם (3 כפות) קקאו
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה M
למילוי:
ריבת תות או פטל חלקה
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
· עוגיות:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קקאו,
שוקולד מריר ואבקת סוכר וטוחנים יחד עד
שמתקבלת אבקה
דקה ושוקולדית.
· מוסיפים
חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
· מוסיפים
ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
· מעבירים
את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד.
מצננים במקרר במשך כשעה.
· על משטח
מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים לבבות. למחצית מהלבבות
מוציאים עיגול קטן מהמרכז באמצעות פקק קטן או צנתר.
· שמים את
הלבבות על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
· מחממים
תנור ל-170 מעלות.
· אופים את
העוגיות במשך 10-12 דקות או עד שהן יציבות למגע.
· מצננים
לחלוטין.
· בעזרת
כפית שמים מעט ריבה על כל עוגיה ללא חור וסוגרים עם עוגיה עם חור.
· קישוט:
ממלאים שק זילוף קטן בשוקולד לבן מומס ומזלפים על גבי העוגיות.
·מגישים
מיד.
טיפים ושדרוגים:
· שומרים
את העוגיות בקופסה אטומה עד 4-5 ימים.
· אם רוצים
– אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה עד
חודש, אך מומלץ להוסיף את קישוט השוקולד
המומס לפני ההגשה.
· במקום
שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
**צילומים באדיבות רגע מתוק של שוקולד עלית ונטלי לוין.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה