רגע מתוק של עלית מגישים ליום הכי מאוהב בשנה: מתכוני וולנטיין שוקולדים,
מאוהבים ומתוקים במיוחד
מתכון להכנת נשיקות בציפוי שוקולד!
מאת:רותה דנינו
אם יש לכם חלבונים מיותמים במקרר – זה הזמן להכין מהם
נשיקות קלילות
ואווריריות בציפוי שוקולד מריר. האפייה אמנם לוקחת זמן, אבל העבודה נטו מהירה וקלה
מאוד, והתוצאה
הסופית מתוקה ומענגת במיוחד. שווה לנסות!
כמות: 50-60 מיני נשיקות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל:
יותר מ-3
שעות
לנשיקות:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית קורנפלור
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
· מחממים
תנור ל-80 מעלות.
· בקערת
מיקסר שמים חלבונים ומלח ומקציפים במהירות
בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
· מגבירים
את מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה,
תוך כדי הקצפה.
· ממשיכים
להקציף במהירות גבוהה עוד 10 דקות עד
שמתקבל מרנג יציב מאוד.
· לקראת
סוף ההקצפה מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים
עד שהוא נטמע במרנג.
· מעבירים
את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים נשיקות קטנות במרווחים
על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
· אופים את
הנשיקות במשך 3-4 שעות או עד שהן קשות לחלוטין ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
· מצננים
בטמפרטורת החדר.
· ציפוי:
שוברים את השוקולד לקוביות וממסים במיקרוגל
או על בן מארי.
· מעבירים
את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים
פסים דקים על גבי הנשיקות המוכנות.
· מגישים
מיד.
טיפים ושדרוגים:
· שומרים
את הנשיקות בקופסה אטומה במקפיא.
· אפשר
לצפות את הנשיקות בשוקולד חלב או לבן במקום המריר.
· חשוב
להקפיד שהחלבונים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
**צילומים באדיבות רגע מתוק של שוקולד עלית ונטלי לוין.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה